Zangeres voor elke gelegenheid!

De wieg van Josefine Wijnhoven stond in Nieuw Bergen in Noord-Limburg. Daar is ze opgegroeid en zette ze haar 1e stappen in de muziek als saxofoniste bij de plaatselijke fanfare Les Montagnards. Haar allergrootste passie is zingen. Nadat Josefine op de middelbare school deelnam aan een Soundmixshow, had ze de smaak echt te pakken.
Tijdens haar studie aan de HEAO in Arnhem nam ze voortvarend zanglessen. Na haar studie trainde ze haar stem intensief met hulp van haar zangpedagoge Dorris van de Meerendonk in Horst. Tot op de dag van vandaag neemt ze nog steeds geregeld zangles omdat zij als geen ander weet dat onderhoud van haar stem onontbeerlijk is.

 

Ze heeft al heel wat optredens op haar naam staan. Josefine zingt bij (proms) concerten, evenementen, modeshows, gastoptredens in bandjes, entertainmentshows, huwelijksmissen, ceremonies, recepties, diners, walking dinner, bruiloften, verjaardagen, bedrijfsfeesten, doopsels, eigenlijk teveel om op te noemen. 

 

Ze was verschillende jaren zangeres bij pop/rock coverband 'Bootgum' en deed enorme ervaring op als leadzangeres bij de Valkenswaardse allround top 40 formatie 'Satellite'. Deze showband genoot jarenlang alom bekendheid in de regio Eindhoven. De band Satellite viel eind 2006 uit elkaar waarna Josefine besloot, samen met Ton Plompen, oprichter van Satellite, haar solocarrière gestalte te geven.  

In 2007 heeft ze bij topformatie Marble uit Afferden gezongen. Ruim een half jaar lang heeft ze zangeres Rianne tijdens haar zwangerschapsverlof vervangen. Afgezien van het feit dat zij hier een geweldige tijd heeft gehad heeft zij haar performance nog meer kunnen ontwikkelen. 

In december 2010 maakt zij haar debuut in de wereld van de musical. Zij speelt haar eerste rol als Helen, de vrouw van de neef van Scrooge, in de familiemusical Scrooge. Slechts een half jaar later, juni 2011, schittert zij op de buhne in de hoofdrol als Evita op de buhne van het Parktheater te Eindhoven. In juni 2013 mocht zij wederom bij een productie van CKE Eindhoven in de musical ''Les Miserables'' de mooie rol van Fantine vertolken met het bekende lied '' I dreamed a dream'' en Juni 2014 vertolkte zij de uitdagende hoofdrol als moeder Donna in de CKE productie Mamma Mia!

Uit al deze ervaringen mag blijken dat Josefine echt een All-Round zangeres is die professioneel op elke gelegenheid volledig tot haar recht komt. Zij is altijd zeer gedreven en perfectionist in haar entertainment.